preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donji Lapac

Login
LINKS

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt-Sudjelovanje na natjecanju Dabar 2020.
Autor: Milena Bajić, 15. 11. 2020.

Ove školske godine u Republici Hrvatskoj po peti put organizirano je i provedeno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar je međunarodno natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, učenicima i široj javnosti, a pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola.


Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju” , Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natjecanje se provodi u online okruženju, rješavanjem niza izazovnih zadataka kojima se potiče razvoj računalnog razmišljanja.  Natjecanje se održavalo od 9. - 13. studenoga na CARNet-ovom sustavu za učenje na daljinu. Ove školske godine, u skladu s epidemiološkim mjerama, učenicima je omogućeno da sustavu za natjecanje pristupaju iz vlastitog doma. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo više od 36000 učenika od 1.-8. razreda osnovne škole te učenika srednje škole.        

                                      

Ove školske godine iz naše škole na natjecanju je sudjelovao ukupno 46 učenik 1.-8. razreda.

Više o provedbi natjecanja dostupno je na službenim stranicama natjecanja učitelji.hr  i Dabar 2020.

Svim učenicima koji se žele okušati u rješavanju sličnih zadataka i pripremati za natjecanje sljedeće školske godine, predlažem sljedeće sadržaje: PseudodabarVježbalište i knjižice s riješenim zadatcima s prošlogodišnjih natjecanja: Dabar 2019., Dabar 2018. , Dabar 2017. i Dabar 2016. .

                       Dabar je više od natjecanja, Dabar je izazov!

                                                       koordinator za provedbu natjecanja:                                                                                    učiteljica informatike Milena Bajić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju